Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2010

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΦΑΙΑΚΑΣ-ΑΡΙΩΝ


http://www.corfupress.com

Το ματς τελείωσε νωρίς
Η ανδρική ομάδα του Φαίακα υποδέχτηκε τον Αρίων Πτολεμαΐδας για την 1η αγωνιστική της Α2 χάντμπολ, και ηττήθηκε με 15-28 στο κλειστό του ΕΑΚΚ.
Η συγκεκριμένη αναμέτρηση ουσιαστικά τελείωσε… πριν καν αρχίσει, καθώς οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν φουριόζοι το ματς και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχαν χτίσει μια διαφορά της τάξης των εννιά τερμάτων.
Έτσι, η επανάληψη αποτελούσε μια τυπική διαδικασία με το τελικό σκορ, με το Φαίακα να μη μπορεί να μπει ποτέ στο ματς και ο Αρίων έφτασε άνετα στην επικράτηση με 28-15.
Κορυφαίοι των νικητών οι Ρήγας (4 γκολ), Ρήγας (9 γκολ), Νικολόφκσι (5 γκολ).

Τα δεκάλεπτα: 1-7, 4-10, 6-15 (ημ.),8-20 , 11-22, 15-28 (τελ.)

Φαίακας (Γιάννης Τριβυζάς): Ν. Κατσαρός, Σκορδίλης, Λιτσαρδόπουλος 2, Ατσαλής 1, Κυριακίδης 2, Γιούργας 2, Μαντζουρογιάννης 1, Καραμανλής 5, Βάγιας 1, Γ. Κατσαρός, Ρίγγας, Άνθης.

Δηλώσεις
«Δεν ξεκινήσαμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος» δήλωσε ο τεχνικός του Φαίακα Τριβυζάς Γιάννης. «… όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τελικό μας στόχο, έχουμε μεγάλη διαδρομή να διανύσουμε και όπως κάθε φορά από αγώνα σε αγώνα θα γινόμαστε καλύτεροι. Κρατάω την επισήμανση των αθλητών στα αποδυτήρια, ότι όπως σε κάθε δύσκολη στιγμή έτσι και σε τούτη ενωμένοι και συσπειρωμένοι θα την προσπεράσουμε. Θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και ανάλογα θα βαδίσουμε. Οι Κερκυραίοι φίλαθλοι περιμένουν πολλά από μας»
Ο Μάκης Βάγιας, το αριστερό εξτρεμ του Φαίακα δήλωσε με τη σειρά του: «Το κακό ξεκίνημα και η αστοχία στην τελική προσπάθεια μα εκνεύρισε, χάσαμε τον ρυθμό μας και αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι. Ήταν μια κακή παρένθεση. Προχωράμε στον επόμενο αγώνα εκτός έδρας στο Λουτράκι. Δύσκολος μεν αλλά δεν θα αφήσουμε καμιά περίπτωση. Θα διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει. Δουλειά στις προπονήσεις και τα αποτελέσματα θα έλθουν. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους που παραβρέθηκαν στο κλειστό»!

Λείπουν οι Γεωργιάδης, Τσίλης
Για το φετινό Φαίακα θα πρέπει να επισημάνουμε ένα σημαντικό γεγονός. Ότι η ομάδα εξακολουθεί να επενδύει σε Κερκυραίους αθλητές, εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες ομάδες που κάνουν ηχηρές μεταγραφές τόσο από την εγχώρια όσο και από την ξένη αγορά.
Ωστόσο, τη φετινή σαιζόν, η κερκυραϊκή ομάδα έχασε δύο πολύ σπουδαίους παίκτες που πήραν μεταγραφή σε κορυφαίες ελληνικές ομάδας। Ο λόγος για τον περυσινό πρώτο σκόρερ, Δ. Γεωργιάδη, που πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ και για τον νεαρό ταλαντούχο Α. Τσίλη που φέτος αγωνίζεται στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ.




http://www.corfutime.gr

Ένα πολύ άσχημο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να δώσει την πρωτοπορία στο σκορ στους Φιλοξενούμενους που κράτησαν μια διαφορά ασφαλείας στο υπόλοιπο παιγνίδι παίρνοντας και δυο πολύτιμους βαθμούς στην έναρξη του πρωταθλήματος. Δύο βαθμούς στην έδρα της Κερκυραϊκής ομάδας που στα προηγούμενες χρονιές ήταν και η δύναμη της!

(τα δεκάλεπτα 1-7, 4-10, ημ 6-15, 8-20, 11-22 και τελικό 15-28)

Ο Αρίων Πτολεμαΐδας έχοντας στις τάξεις του αφενός τον κοινοτικό NIKOLOFSKI IGOR , τον εξαίρετο τερματοφύλακα Κεσίδη , αλλά και τους Αναστασίου Φυραρίδη (μεταγραφές από ΑΟ Καστοριάς) έδειξε στοιχεία ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα.

Αντίθετα οι Κερκυραίοι, μπήκαν νωθρά στο παιγνίδι, αιφνιδιάστηκαν από τους φιλοξενούμενους και συνήλθαν αγωνιστικά μετά το 12 λεπτό. Φάνηκε καθαρά η έλλειψη φιλικών αγώνων κατά την προετοιμασία, γεγονός πολυτελείας για κάθε Κερκυραϊκή ομάδα, αφού η γεωγραφική θέση δεν επιτρέπει για οικονομικούς λόγους τέτοιες πολυδάπανε μετακινήσεις!

« Δεν ξεκινήσαμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος» δήλωσε ο τεχνικός του Φαίακα Τριβυζάς Γιάννης. «... όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τελικό μας στόχο, έχουμε μεγάλη διαδρομή να διανύσουμε και όπως κάθε φορά από αγώνα σε αγώνα θα γινόμαστε καλύτεροι. Κρατάω την επισήμανση των αθλητών στα αποδυτήρια, ότι όπως σε κάθε δύσκολη στιγμή έτσι και σε τούτη ενωμένοι και συσπειρωμένοι θα την προσπεράσουμε. Θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και ανάλογα θα βαδίσουμε. Οι Κερκυραίοι φίλαθλοι περιμένουν πολλά από μας»

Ο Μάκης Βάγιας, το αριστερό εξτρεμ του Φαίακα Δήλωσε: «το κακό ξεκίνημα και η αστοχία στην τελική προσπάθεια μα εκνεύρισε, χάσαμε τον ρυθμό μας και αργήσαμε να μπούμε στο παιγνίδι. Ήταν μια κακή παρένθεση. Προχωράμε στον επόμενο αγώνα εκτός έδρας στο Λουτράκι. Δύσκολος μεν αλλά δεν θα αφήσουμε καμιά περίπτωση. Θα διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει. Δουλειά στις προπονήσεις και τα αποτελέσματα θα έλθουν. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους που παραβρέθηκαν στο κλειστό»!

Θα πρέπει να επισημάνουμε ένα σημαντικό γεγονός. Ότι ο Φαίακας και φέτος αγωνίζεται σε μια μεγάλη κατηγορία. Και εκεί που άλλες ομάδες επενδύουν σε μεταγραφές από την εγχώρια και ξένη αγορά, οι Κερκυραίοι αγωνίζονται με γηγενείς αθλητές και μόνο στην σύνθεση τους, ενώ παράλληλα δεκάδες αθλητές τους στελεχώνουν ομάδες σε όλη την Ελλάδα. Φέτος ο περυσινός πρώτος σκόρερ Γεωργιάδης πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ και ο νεαρός ταλαντούχος Τσίλης Αγγελος στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Ο Φαίακας αγωνίστηκε με τους (Τριβυζάς Γιάννης) Κατσαρός Ν, Σκορδίλης Α, Λιτσαρδόπουλος Ι 2, Ατσαλής Δ 1, Κυριακίδης Α 2, ΓιούργαςΑ 2, Μαντζουρογιάννης Στ 1, Καραμανλής Θ 5, Βάγιας Γ 1, Κατσαρός Γ, Ρίγγας Ν, Άνθης Φ,

Από μεριάς Αρίωνα 4 τέρματα πέτυχε το Αριστερό εξτρεμ Ρήγας, 9 ο Αναστασίου και 5 ο Igor Nikolofski.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |