Σάββατο, Νοεμβρίου 22, 2008

ΑΡΙΩΝ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 23-21 (ΝΕΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΧΑΝΤ-ΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ-ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΙΩΝ

Αρίων-Πανσερραϊκός 23-21 (ημ. 11-12)

Σε ένα παιχνίδι ομαδικού αθλήματος ποτέ δεν μπορείς να προεξοφλήσεις ένα αποτέλεσμα. Αυτό το κατάλαβαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στο κλειστό της Πτολεμαΐδας και είδαν τον τοπικό Αρίων να κάνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επί του πανίσχυρου Πανσερραϊκού με 23-21 και να βλέπει πλέον με άλλο μάτι το πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι αυτό ο Αρίων έπαιζε με την πλάτη στο τοίχο, απόρροια του κακού ξεκινήματος στο πρωτάθλημα ενώ ο Πανσερραϊκός από την άλλη με τις μεταγραφές που είχε κάνει και το 2 στα 2 στο ξεκίνημα φάνταζε το μεγάλο φαβορί.
Στο γήπεδο όμως κερδίζει αυτό που βγάζει ψυχή και θέληση για τη νίκη και αυτό το έδειξαν μόνο οι παίκτες του Αρίων. Με παίκτες αποφασισμένους για τη νίκη, άσχετα αν τα προγνωστικά δεν ήταν υπέρ τους κατάφερε να αντιδράσει στο προβάδισμα που πήρε κάποια στιγμή ο Πανσερραϊκός και να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη. Μια νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και προπονητές και όλοι πλέον ελπίζουν σε ανάλογη συνέχεια. Γιατί αν κερδίζεις το φαβορί για την άνοδο τότε γιατί όχι και τους άλλους. Φυσικά όλα αυτά προϋποθέτουν ανάλογες εμφανίσες γιατί η διαφορά σχεδόν όλων των ομάδων είναι πολύ μικρή και έτσι θα έχουμε ένα πρωτάθλημα συναρπαστικό.
Από την άλλη ο Πανσερραϊκούς με πολλούς έμπειρους παίκτες στην σύνθεση του δεν έπαιξε καθόλου καλά εγκλωβίστηκε στην πολύ καλή άμυνα το Αρίων και έτσι γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Η εικόνα το παιχνιδιού:

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Αρίων και έτσι στο 4΄ προηγήθηκε με 2-0 αλλά το παιχνίδι μόλις τότε ξεκινούσε και έτσι πολύ γρήγορα η ομάδα των Σερρών ισοφάρισε σε 2-2. Ο Αρίων με γκολ του Πασιαλή προηγήθηκε με 3-2 στο 6΄ και στη συνέχεια θα περίμενε 42 ολόκληρα λεπτά για να το επαναλάβει. Οι Σερραίοι από εκεί και μετά πήραν τον έλεγχο του αγώνα και με ένα σερί 1-4 προηγήθηκαν 4-6 στο 12΄ με γκολ του Βαλαβάνη και 5-8 λίγο αργότερα με γκολ του Μεγαλοοικονόμου (μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του αλλά μόνος).
Ο Αρίων αντέδρασε και μείωσε 7-8 με γκολ του Γαλάνη και από εκεί και μετά το παιχνίδι πήγαινε γκολ- γκολ για να λήξει το ημίχρονο 11-12 με τον Τσινικλίδη να μειώνει για την ομάδα του λίγο πριν το τέλος.
Στην επανάληψη το παιχνίδι έδειχνε να ξεφεύγει για τον Αρίων αφού ο Τζόροβιτς με 2 δικά του γκολ έκανε το σκορ 13-16 στο 37΄ . Ο Αρίων που όπως προαναφέραμε χρειαζόταν την νίκη πάση θυσία αντέδρασε και ισοφάρισε το παιχνίδι 17-17 στο 44΄ με γκολ του Αναστασίου.
Από εκεί και μετά το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Ο Αρίων στο 48΄ προηγήθηκε 19-18 με γκολ του Πασιαλή (καταλυτική για ακόμα ένα παιχνίδι η παρουσία του αλλά πόσα χρόνια θα παίζει ακόμα και θα οδηγεί την ομάδα), με τον Αρίων να κάνει ένα σερί 5-1 από το 14-17 .
Ο Κεσίδης είχε «κατεβάσει τα ρολά» και έτσι ο Αρίων δεχόταν πολύ δύσκολα γκολ αλλά το κακό ήταν ότι και πολύ δύσκολα το πετύχαινε κιόλας. Έτσι οι 2 ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και στο 55΄ το σκορ ήταν ισόπαλο 21-21. Ο Φυραρίδης στο 56΄ έκανε το 22-21, ακολούθησαν εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις, ένα χαμένο πέναλτι από τον Αναστασίου και ένα χαμένο τετ-α-τετ από το Ζάρκοφ αλλά το γκολ του Τσινικλίδη σχεδόν 2 λεπτά πριν το τέλος έκανε το σκορ 23-21 και σφράγισε την πολύ σπουδαία νίκη για τον Αρίων.

Τα δεκάλεπτα: 4-4, 8-9, 11-12 (ημ.)
14-17, 20-19, 23-21 (τελ.)

Διαιτητές: Τόλλιος- Θεοδοσάκης

Αρίων: Κεσίδης, Χαλκίδης, Φυραρίδης 3, Πασιαλής 6, Ακριτίδης, Καρασιούνας, Τσινικλίδης 5, Ζάρκοφ 2, Αναστασίου 6, Μυτιληναίος, Γαλάνης 1.
Πανσερραϊκός: Ασλανίδης, Οικονόμου, Δραγάνης, Πουναρτζόγλου 1, Μεγαλοοικονόμου 8, Τζαμτζής 1, Φεσατίδης 3, Τζόροβιτς 3, Παπαδόπουλος, Βαλαβάνης 1, Βουντουκίδης, Μέγας 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |