Σάββατο, Νοεμβρίου 08, 2008

ΑΡΙΩΝ-ΑΕΡΩΠΟΣ 25-26 (ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΑΡΙΩΝ

ΑΡΙΩΝ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 25-26 (ΗΜ. 15-13)

Ένα κακό τελευταίο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο πέτυχε μόνο ένα γκολ στοίχισε στην ανδρική ομάδα χαντ-μπολ του Αρίων η οποία έτσι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2 έχασε από τον Αερωπό Έδεσσας με 25-26 (ημ. 15-13).

Παρουσία αρκετού κόσμου (λιγότερου όμως του αναμενόμενου, ανάμεσα τους και αρκετοί από την Έδεσσα), έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι μεταξύ 2 ομάδων οι οποίες έδειξαν ότι θα πρωταγωνιστήσουν. Άλλωστε όπως θα διεξαχθεί φέτος το πρωτάθλημα, με 6 ομάδες να υποβιβάζονται από τις 10 αν δεν πρωταγωνιστήσεις δεν έχεις ελπίδες. Αναμένεται λοιπόν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με τις περισσότερες ομάδες να είναι ενισχυμένες και να διεκδικούν μια θέση στο όνειρο (βλ. παραμονή άνοδο). Ένα δείγμα από το πόσο δυνατό θα είναι το φετινό πρωτάθλημα και πόσο αμφίρροπες θα είναι οι αναμετρήσεις πήραν όσοι βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο ( σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί για μια ακόμα φορά η έλλειψη ενός ανθρώπου που θα είναι υπεύθυνος για το γυμναστήριο. Η εικόνα των παικτών να καθαρίζουν μόνοι τους το γήπεδο δεν είναι και ότι καλύτερο).

Ο Αρίων στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερος και βασιζόμενος σε ένα πολύ καλό Πασιαλή και άξιους συμπαραστάτες του Αναστασίου και Κεσίδη κατάφερνε να έχει ένα σταθερό προβάδισμα. Στο 2ο ημίχρονο οι 2 ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ αλλά λίγο πριν το τέλος ο Αρίων προηγήθηκε με διαφορά 2 γκολ που όμως δεν ήταν αρκετή. Το γκολ που σημείωσε ο Μυτηληναίος (μοιραίος στο τέλος) στο 51ο και το οποίο έκανε το σκορ 25-23 ήταν το τελευταίο για τον Αρίων στο παιχνίδι!! Ναι σωστά καταλάβατε απέμεναν ακόμα 9 λεπτά. Διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν 3 γκολ δεν δέχτηκαν κανένα και πήραν τη νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

Πολύ δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι και οι 2 ομάδες και στα πρώτα 4 λεπτά συμβάδιζαν στο σκορ (3-3 στο 4ο). Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα μικρό προβάδισμα 2 γκολ χάρη σε τέρμα του Ραστούχοβιτς (3-5 στο 7ο). Ο Αρίων με γκολ του Αναστασίου ισοφάρισε 5-5 στο 10ο, αλλά ο Γκόγκας έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Αερωπό 5-6 αμέσως μετά. Από εκεί και μετά ο Αρίων ήταν καλύτερος και με σερί 3-0 προηγήθηκε 8-6 στο 15ο με γκολ του Αναστασίου και πάλι. Οι γηπεδούχοι έχοντας και την βοήθεια των φιλάθλων τους πήραν για τα καλά τα ηνία του αγώνα και στο 19ο με νέο γκολ του Αναστασίου προηγήθηκαν 10-7 και λίγο αργότερα 11-8 (21ο).

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως ο Αρίων έδειξε να χαλαρώνει με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι με ηγέτη τον Ραστουχοβιτς κατάφεραν να ισοφαρίσουν 11-11 στο 23ο. Ακολούθως οι 2 ομάδες συμβάδισαν για λίγο στο σκορ (13-13 στο 27ο ) αλλά 2 αναπάντητα γκολ από τους Μυτιληναίο και Τσινικλίδη για τον Αρίων διαμόρφωσαν το 15-13 του ημιχρόνου.

Η επανάληψη ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Αρίων αφού ο Αερωπός μπήκε πολύ δυνατά και μέσα σε 4 λεπτά κατάφερε να κάνει ένα 0-3 και να προηγηθεί 15-16 με γκολ του Αρβανιτίδη. Οι Εδεσσαίοι ήταν καλύτεροι, είχαν και ψυχολογία από την ανατροπή του σκορ και έτσι στο 37ο με γκολ του Μούσιου προηγήθηκαν με 16-18.

Ακολούθως όμως ο Αρίων ξέροντας πως αν ο Αερωπός ξεφύγει θα είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψει, κατάφερε να ισοφαρίσει (18-18 στο 38ο με γκολ του Πασιαλή) και λίγο αργότερα να προηγηθεί (21-20 στο 15ο και πάλι με γκολ του Πασιαλή). Νέα κοινή πορεία των ομάδων στο σκορ μέχρι το 48ο (23-23), αλλά 2 γκολ από τους Αναστασίου και Μυτιληναίο έδωσαν το δικαίωμα στον Αρίων να μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 25-23.

Όπως όμως αναφέραμε και στην αρχή ο Αρίων δεν σημείωσε άλλο γκολ αφού ο Μυτιληναίος 3 φορές αστόχησε από πλεονεκτική θέση (τις 2 νικήθηκε από τον Νίλσεφ και την μια μόνος σούταρε άουτ) και άλλη μία ο Πασιαλής (νικήθηκε και αυτός από τον Νίλσεφ, εδώ να πούμε πως ο τερματοφύλακας του Αερωπού ήταν τραγικός για 50 λεπτά αλλά στο τέλος έδωσε τη νίκη στην ομάδα του). Έτσι η ομάδα της Έδεσσας με γκολ των Γκόγκα και Λαζαρίδη (2) γύρισε το παιχνίδι, προηγήθηκε 25-26 και το άστοχο σουτ του Τσινικλίδη δευτερόλεπτο πριν το τέλος δεν επέτρεψε στον Αρίων να πάρει ούτε τον βαθμό που μάλλον τον άξιζε.

Διαιτητές: Βλάχος- Καργατζής.

Τα 10λεπτα: 5-5, 10-8, 15-13 (ημ.)

18-19, 24-23, 25-26 (τελ.)

Αρίων : Κεσίδης, Αναστασίου 6, Γαλάνης 3, Ακριτίδης , Τσινικλίδης 5, Ζάρκοφ 4, Φυραρίδης 2, Μυτιληναίος 2, Καρασιούνας, Πασιαλής 4.

Αερωπός Έδεσσας: Νίλσεφ, Λούσης, Χ΄΄ Πέτρου 2, Μούσιος 2, Ραστούχοβιτς 7, Ατματζίδης, Γκόγκας 4, Λαζαρίδης 6, Αρβανιτίδης 2, Γιοσμής 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |